Screencasting, the next step

Steven Gielis stelde een vraag op twitter waar ik wel eens wilde over helpen nadenken.

De muziek kwam van een iPod of een computer, maar de input op de versterker was enkel mogelijk via AUX, dus analoog. Ik stelde een Airport Express of Apple TV voor, maar wist eigenlijk niet of dit wel werkte.

Eerlijk gezegd had ik het nog nooit gedaan, afspelen van muziek van de iPad naar een Apple TV via AirPlay. Zoals gezegd ben ik de gelukkige bezitter van een chromecast, en is dit mijn weapon of choice. iTunes gebruikte ik enkel om audioboeken en podcasts met een iPod Nano te syncen, nooit voor muziek. Nu heeft een oude android smartphone met Audible en Podcast app die functie grotendeels overgenomen.

De Apple TV had ik me aangeschaft in de hoop er m’n oud lief XBMC op te zetten. Maar dat feestje ging uiteindelijk niet door. Enkel het scherm van de PC had een HDMI ingang, m’n TV had enkel SCART, de Synology NAS bevatte alle muziek en was met een eigen iPad app af te spelen, dus werd de Apple TV maar amper gebruikt.
Ik had wel het materiaal liggen, en ik wou eens zien of ik mijn test ook begrijpelijk kon uitvoeren en opnemen.

Ik verzamelde de versterker met analoge input, de Apple TV 3, een omvormer van König , en de iPad 1 en zette ze naast m’n schermen.

Opstelling

Ik had wel een aantal ideeën hoe ik het zou aanpakken, maar de smartphone vasthouden terwijl je acties met de iPad uitvoert, dit ging niet zo goed.
Webcam op een microfoonarm” to the rescue dan maar. (en dus toch maar niet besloten de webcam met een zweetband,zwembril,… op m’n hoofd te binden.)

microfoon camera arm

Zoals mijn screencasts op www.lereninazstlucas.be, maar dan the next step.  En voor een eerste keer lukte dit eigenlijk vrij goed.

Update 1: Naast het sturen van geluid over wifi, is volgens een artikel in Wired ook Bluetooth het overwegen waard.

Logitech’s Bluetooth Audio Adapter, priced at a mere $40, is one of the cheapest commercial options we’ve seen. You plug it into your power strip, connect your powered speakers to the adapter with either RCA or 3.5mm inputs, and then pair with your Bluetooth-enabled device. It gets great Amazon reviews, with most folks finding the audio quality to be surprisingly good (as long as the source quality is also good) and setup simple. It transmits over the older Bluetooth 3.0 standard. Note that this tiny adapter (like most others) doesn’t have an amplifier, so you’ll need to connect it to an existing audio amp or a set of powered speakers.

Update 2: Hieronder zie hoe een chromecast met een HDMI RCA omvormer (een HDMI naar component omvormer is duurder) wordt ingezet om draadloos muziek te streamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven