over mij

Ik ben Michaël, en ik woon in de Groendreef te Gent. Dit is een straat in de wijk Brugse Poort, één van de volksbuurten in de 19de-eeuwse gordel van de stad.
Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Poperinge, maar na 3 jaar ben ik met mijn ouders mee naar Ieper verhuisd. Daar doorliep ik het lager en college om dan als student via Leuven in Gent terecht te komen.
Ik ben sinds september 2000 verpleegkundige in het AZ Sint-Lucas te Gent. Gestart op de afdelingen algemene heelkunde en longziekten, maar vooral mensen verzorgd op de afdeling orthopedie.

Gebeten door pc’s, informatica en alles dat een IP-adres heeft, stapte ik in 2007 over naar de dienst zorginformatisering. Op dit ogenblik voer ik samen met mijn collega’s  het elektronisch patiëntendossier binnen het ziekenhuis in.
Naast testwerk, opleiding, individuele coaching  en het bemannen van de helpdesk,  hou ik me bezig met het online ondersteunen van de verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners die van het systeem gebruik maken. Ik maak er filmpjes over.

O, en ook: de digitalisering van de gezondheidszorg en verpleegkunde boeit me wel. Ik post hierover wel eens updates op twitter en linkedin.