Gaan met de wind

Om de volgende rit uit te stippelen ging ik eens kijken in de wielerclub Robocyclo van café De Robot waarvan ik de truitjes voor de deur geregeld zie passeren. In hun recente activiteiten vond ik een rit die me aanstond.

Ik had me ondertussen een bel (met rekker omwille van het oversized stuur) en zadeltasje als extra fietsgear aangeschaft.

De rit viel op Strava deze keer jammer genoeg uiteen in twee delen. Ik had OsmAnd op een oude Samsung smartphone gezet, om de navigatie en de registratie op te splitsen: de navigatie vooraan op het stuur met het oude toestel en de Strava-registratie door de gebruikelijke Oneplus 3. Dat gaf het voordeel dat ik in het totaal over meer batterijtijd beschikte, en dat ik bij het nemen van foto’s onderweg de Oneplus die het beste foto’s trekt niet uit en in het hoesje op het stuur moest prutsen.

Ik stak de Oneplus met de tracking achteraan in mijn truitje, en hield die dus niet continu, en zelfs niet regelmatig in de gaten. Thuis aangekomen bleek de app dan ook halfweg gecrashed te zijn.

In tegenstelling tot Runkeeper, kun je een bestaande registratie in Strava niet corrigeren of aanvullen. Wat wel lukt is om een tracking in te korten (Crop/Inkorten), wanneer die vanaf een bepaald punt in de fout is gegaan. Om het aantal gereden kilometers correct bij te houden, kun je manueel een extra registratie toevoegen met het aantal kilometers die je zonder automatische registratie hebt gereden.

Gezien Strava het delen van routes op een webpagina niet aanbiedt, neem ik de de volledige route, via een tooltje hieronder op. (View on Strava geeft een foute link, dit is de goeie.)

Geposeer met een beer
Geposeer met een beer

De beer in Zomergem was, leerde ik achteraf, van kunstenaar Jan Desmarets, oorspronkelijk van Ieper. Rond kilometer 50 ging de route heen en terug langs het kanaal Gent-Brugge (Hammestraat).

(s)tuur
(s)tuur

En eindigen deden we in kleur.

Kleur voor de deur
Kleur voor de deurLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven